Gertrudistocht zaterdag 19 maart 2022

Gertrudistocht zaterdag 19 maart 2022


 
image

Traditiegetrouw begint het seizoen aan het einde van de winter met een wandeling vanuit Bergen op Zoom: de Gertrudistocht, op zaterdag 19 maart 2022.

Wandeling door de historische monumentale binnenstad langs de Sint Gertrudiskerk en voormalig stadspaleis De Markiezenhof en het zoommeer. De startplaats is op 5 minuten lopen vanaf het station.

Afstanden: 7 - 14 - 21 - 28 - 35 en 42 km 

Er zijn verschillende routes te wandelen, afhankelijk van de lengte, kan men een keuze maken tussen de STADSROUTE, die voert langs verschillende monumenten en/of de zogenaamde GROENE ROUTE. Deze laatste voert door de bossen ten oosten en noorden van Bergen op Zoom.

De wandelingen van de STADSROUTE voeren de deelnemers langs de St. Gertrudiskapel en de Binnenschelde. De tocht wordt vervolgd via het Fort Waterschans en dan onderlangs de Zoom, om uiteindelijk uit te komen in het oude stadsgedeelte. Vervolgens loopt de route via de Gevangenpoort naar de Grote Markt, daar bevindt zich de Gertrudiskerk (ook bekend als ‘De Peperbus’). Dan naar het Stadspaleis Het Markiezenhof, met zijn prachtige Franse Tuin om verder te lopen naar het Ravelijn, waar u doorheen kan gaan. Daarna leidt de route naar de finishplaats. Daar kunt u zich afmelden en nog een drankje nuttigen.

De “GROENE ROUTE“ gaat via de bossen van De Heide, Vrederust, Buitenlust en Fort de Roovere, met zijn Mozesbrug en de uitzichttoren ‘Pompejus’ naar Halsteren. Via Fort Pinsen en de Melanen brengt de route de deelnemers terug naar de finishplaats. Daar kunt u zich afmelden en nog gezellig een drankje nuttigen. 

Startplaats:

Garage Louwman Toyota Bergen op Zoom
Edisonlaan 9
4622 RB Bergen op Zoom