Krabbentocht zaterdag 23 september 2023

Krabbentocht zaterdag 23 september 2023


 
image

En dan is het bijna herfst en keren we terug naar Bergen op Zoom … deze keer niet door de prachtige binnenstad en de noord/west kant (zie Gertrudistocht) maar door het zeer fraaie landschap aan de zuid en oost zijde van Bergen op Zoom. De Krabbentocht wordt georganiseerd op zaterdag 23 september 2023.

Uniek is de startlocatie op het 12 ha grote terrein van Franken Fruit : ZELF FRUIT EN GROENTEN PLUKKEN BIJ FAMILIEBEDRIJF FRANKEN FRUIT

Vele wandelaars nemen deel aan deze najaarswandeling en komen uit heel Nederland, België en zelfs een groepje uit Duitsland komt naar Bergen op Zoom om de mooie herfsttooi in de bossen ten oosten van de stad te bewonderen. Bergen op Zoom is een (ruim) 800 jaar oude vestingstad centraal

gelegen tussen 2 wereldhavens Rotterdam en Antwerpen. De historische binnenstad met heel veel monumenten en zelfs een stadskasteel is een van de hoogtepunten opgenomen in de route in onze jaarlijkse Sint Gertrudistocht het 3e weekend in maart. Om afwisseling te waarborgen is gekozen om onze Krabbentocht te laten lopen via routes ten oosten van de stad, op meest onverharde paden door bos- en over heidegebied, met eigen ingerichte rustplaatsen. U kunt zich voor deze najaarswandeling inschrijven voor verschillende afstanden. Er wordt gewandeld over landgoed Lievensberg, Molenzicht, Zoomland, het plaatsje Heimolen, de Kraaijenberg, het Markiezaatsmeer en Groot en Klein Molenbeek.

De tocht eindigt weer bij Frankenfruit. U kunt nog een drankje nuttigen, er is een fijn terras en u kunt fruit of groente (eventueel zelf geplukt) kopen bij het bedrijf.

Tocht door bossen en bloeiende heide ten zuiden van de markiezenstad. De  landgoederen Lievensberg, Zoomland, Molenzicht, Wouwse Plantage en de Zuidgeest staan borg voor veel wandelgenot.

Afstanden: 7 - 14 - 21 - 28 - 35 en 42 km

Startplaats: Franken Fruit

Balsedreef 1,   4623 RA Bergen op Zoom

www.frankenfruit.nl

info@frankenfruit.nl