Pinkstertochten zaterdag 4 juni 2022 en 1e Pinksterdag 5 juni 2022

Pinkstertochten zaterdag 4 juni 2022 en 1e Pinksterdag 5 juni 2022


 
image

In het voorjaar organiseren wij een 2 daagse wandeltocht vanuit Ossendrecht. Deze tocht loopt door het prachtige, grensoverschrijdende natuurgebied, de Kalmthoutse Heide. De Pinkstertochten vinden plaats op zaterdag 4 juni 2022 en zondag (1e Pinksterdag) 5 juni 2022.

Men kan beide dagen een keuze maken uit verschillende afstanden namelijk, 7-14-21-28-35 of 42 kilometer. De routes lopen vooral over verkeersluwe paden en wegen door de parel van de Zuidwesthoek.

Polder, bos en heide met op zijn tijd een rust/controlepost waar tegen schappelijke prijzen warme en koude drankjes, soep en broodjes kunnen worden verkregen. Men kan dus per dag meewandelen en dit kan ook prima dienen als voorbereiding op bijvoorbeeld de 4-daagse van Nijmegen.

Ossendrecht is 1 van de 5 kernen van de gemeente Woensdrecht, dat ligt op de overgang van het Zeeuwse Deltagebied en het Brabants Plateau in een heuvelachtig Kempisch landschap beter bekend als De Brabantse Wal.

Een groot deel van de tocht gaat door het grensgebied Kalmthoutse Heide. De wandeling voert ook door het gebied De Groote Meer. Dit is een natuurgebied ten oosten van Ossendrecht. Het 854 hectare grote landgoed is deels particulier eigendom en wordt beheerd door Natuurmonumenten. De Groote Meer is een voormalig stuifzandgebied dat echter vanaf 1830 beplant werd met een productiebos van grove den.

Ossendrecht is ook bekend om het meisje “Prinses Paulientje” dat geboren werd in 1878. Op 18 jarige leeftijd was zij 48 centimeter lang en woog 8 pond en 150 gram. Pauline reisde van kermis naar kermis als attractie in een speciale koets van 90 cm. In streekmuseum Den Aanwas staan hiervan nog herinneringen opgesteld.

De routes zijn met pijlen aangegeven.

Startplaats:  W. Withagen, Laagstraat 25, 4641 SP Ossendrecht